Drs. Tim de Vuijst

Vitaliteitsadviseur, leefstijlcoach en gezondheidswetenschapper

Tim's passie voor persoonlijke ontwikkeling

Gemakkelijk Gezonder is opgericht door mij, Tim de Vuijst. Van kinds af aan ben ik altijd gefocust geweest op zelfontplooiing. Toen ik voor het eerst kennis maakte met het begrip Homo Universalis, wist ik zeker dat dit is wat ik wilde worden. Een persoon die zichzelf ontwikkelt in al zijn facetten. In eerste instantie wilde ik sterk worden, dus begon ik met boksen en werd Nederlands kampioen. Vervolgens ging ik bodybuilden en werd overall winnaar op het grootste bodybuildingevenement van de Benelux.

Van militaire dienst naar de academische wereld

Vervolgens wilde ik gedisciplineerd worden. Om die reden ging ik bij de Koninklijke Landmacht waar ik werd opgeleid tot leidinggevende. In 2009 ben ik als gevechtsmilitair uitgezonden naar Afghanistan, waarna ik het Gevechtsinsigne kreeg uitgereikt voor het adequaat handelen onder gevechtsomstandigheden. Sterk en gedisciplineerd zijn werkt het best als je verstandige keuzes maakt. Hierdoor wilde ik meer weten en leren, en begon aan een bachelor Sport en Gezondheidsmanagement. Aansluitend vervolgde ik met een master in Gezondheidswetenschappen. Tijdens mijn studieperiode deed ik ervaring op in de praktijk door werkzaam te zijn als personal trainer en voedingscoach.

Chronische pijn als katalysator voor ondernemerschap

Na mijn studietijd ging ik bij GGD Hart voor Brabant aan de slag. Hier deed ik onderzoek, schreef ik mee aan meerdere (wetenschappelijke) publicaties, presenteerde de resultaten en adviseerde gemeenten ten behoeve van hun gezondheidsbeleid. Door het vele beeldschermwerk ontwikkelde ik chronische pijn in armen en schouders. Als gevolg daarvan ben ik op zoek gegaan naar een manier om al mijn kwaliteiten in te zetten zonder teveel beeldschermwerk te doen.

Om die reden ben ik Gemakkelijk Gezonder begonnen. Een radicale leefstijlinterventie, waarmee ik al mijn kennis en ervaring toepas om mensen te begeleiden bij het optimaliseren van hun leefstijl en gezondheid.

Wil je meer weten over mij of over mijn dienstverlening? Neem dan contact met me op.

Gezonde groet,

Tim de Vuijst

Tim de Vuist leger afghanistan
Tim de Vuijst body building