Drs. Tim de Vuijst

Leefstijlcoach, personal trainer en gezondheidswetenschapper

Vanaf mijn tienerjaren tot op heden ben ik altijd bezig geweest met het (door)ontwikkelen van mijn identiteit. Toen ik voor het eerst kennis maakte met het begrip Homo Universalis, de universele mens, wist ik zeker dat dit is wat ik wilde worden. Een persoon die zichzelf ontwikkelt in al zijn facetten. Eerst wilde ik sterk worden, ik begon met boksen en werd Nederlands kampioen en ik ging bodybuilden en werd overall winnaar op het grootste bodybuildingevenement van de Benelux.

Vervolgens wilde ik gedisciplineerd worden. Ik ging bij de Koninklijke landmacht waar ik werd opgeleid tot leidinggevende. In 2009 ben ik als gevechtsmilitair uitgezonden naar Afghanistan, waarna ik het Gevechtsinsigne kreeg uitgereikt voor het adequaat handelen onder gevechtsomstandigheden. Sterk en gedisciplineerd zijn werkt het best als je verstandige keuzes maakt. Dus wilde ik meer weten en leren en begon aan de HBO-opleiding Sport, Gezondheid en Management die ik vervolgde met een MSc. Gezondheidswetenschappen. Tijdens mijn studieperiode deed ik ervaring op in de praktijk door werkzaam te zijn als personal trainer en voedingscoach.

Na mijn studie was ik opgeleid tot gezondheidswetenschapper en ging ik bij GGD Hart voor Brabant aan de slag. Hier deed ik onderzoek, schreef ik mee aan meerdere publicaties, presenteerde de resultaten en adviseerde gemeenten ten behoeve van hun gezondheidsbeleid. De grote afstand tot de praktijk en de mate van beeldschermwerk maakte het werk voor mij op den duur onaantrekkelijk.

Daarom ben ik Gemakkelijk Gezonder begonnen. Zo kan ik al mijn kennis en ervaring bundelen en toepassen om mensen te begeleiden bij het optimaliseren van hun leefstijl en gezondheid.

Wil je meer weten over mij of over mijn dienstverlening? Neem dan contact met me op.

Met vriendelijke groet, 

Tim de Vuijst

Tim de Vuijst foto
Tim de Vuist leger afghanistan
Tim de Vuijst body building