Tim de Vuijst, MSc.

Leefstijlcoach en gezondheidswetenschapper

Hallo allemaal, mijn naam is Tim de Vuijst en ik ben de oprichter van Gemakkelijk Gezonder. Als leefstijlcoach en gezondheidswetenschapper ligt veerkracht mij na aan het hart. Veerkracht heeft zowel een beschermende als herstellende functie. Het beschermt ons tegen stressvolle ervaringen en helpt bij het herstel van onze mentale gezondheid. Een belangrijke boodschap die ik wil delen, is dat veerkracht niet alleen gaat over het overleven van de stormen, maar over het leren dansen in de regen.


Leren dansen in de regen

Opgegroeid met een alleenstaande moeder die worstelde met haar mentale gezondheid en armoede, leerde ik al vroeg dat ik op mezelf moest kunnen vertrouwen. Deze omstandigheden dwongen mij om mijn veerkracht te ontwikkelen. Als onzeker kind werd ik vaak gepest, wat me ertoe bracht om te gaan boksen. In de boksschool vond ik de rolmodellen die ik zo hard nodig had, wat een keerpunt in mijn leven markeerde.

Levenslessen uit het leger

Op 17-jarige leeftijd ging ik bij de Koninklijke Landmacht, op zoek naar de discipline en structuur die ik miste in mijn opvoeding. Op missie in Afghanistan ontdekte ik de kracht van training en voorbereiding, wat mij de rust gaf om onder intense druk te presteren. Deze ervaringen leerden mij dat veerkracht het resultaat is van frequente blootstelling aan beheersbare stress.

Tim de Vuist leger afghanistan

De kracht van uitdagingen

Elke uitdaging die ik aanging, liet een diepe emotionele indruk achter. Deze momenten van angst, twijfel en uiteindelijk triomf, zijn de bouwstenen van mijn veerkracht geweest. Ik realiseerde me dat het niet gaat om het vermijden van tegenslagen, maar om het omarmen en ervan groeien.

Mijn professionele ontwikkeling

Mijn inzichten in veerkracht brachten me ertoe studies te volgen in leiderschap, gezondheidsmanagement en -wetenschappen. Ik ontdekte een passie voor leren en een drang om anderen te helpen hun veerkracht te ontwikkelen. Het tweede deel van mijn carrière was echter niet zonder uitdagingen. In mijn werk als gezondheidswetenschapper bij GGD Hart voor Brabant ontwikkelde ik chronische pijn in mijn bovenlichaam, wat later bleek te komen door PTSS. Deze ervaring dwong me om mijn eigen kwetsbaarheden onder ogen te zien, hulp te zoeken en mijn leefstijl te optimaliseren. Dit werd een cruciaal onderdeel van mijn persoonlijke ontwikkeling.

foto waarop ik presenteer


Gemakkelijk Gezonder

Tijdens mijn herstel begon ik mijn eigen bedrijf, Gemakkelijk Gezonder. Hiermee kan ik mijn kennis en ervaring inzetten om anderen te helpen hun leefstijl en gezondheid te optimaliseren, terwijl ik voldoende tijd nam voor het herstel van mijn eigen mentale en fysieke gezondheid. 

Mijn boodschap aan bedrijven

Een groeimindset is essentieel voor veerkracht, en gelukkig kun je deze mindset ontwikkelen en trainen. Bedrijven die investeren in de veerkracht van hun medewerkers zien niet alleen een verbetering in hun welzijn, maar ook in hun prestaties en productiviteit. Ik moedig bedrijven daarom aan om kracht te vinden in hun uitdagingen. Optimaliseer de leefstijlgewoonten van je medewerkers, omarm leermogelijkheden en schroom niet om hulp te zoeken om de bedrijfsdoelen te bereiken. Dit zijn de hoekstenen waarmee je de veerkracht van je organisatie opbouwt en versterkt.