Veerkracht en Vitaliteit Programma

Ons Veerkracht- en Vitaliteitsprogramma is ontworpen om uw werknemers te helpen bij het omgaan met stress en het bevorderen van hun algehele welzijn. In een tijd waarin burn-out en stress steeds vaker voorkomen, bieden wij effectieve oplossingen om de veerkracht en vitaliteit van uw team te vergroten.

Veerkracht en Vitaliteit Programma

Ons programma combineert de expertise van ervaren leefstijlcoaches, gezondheidswetenschappers en professionele trainers om uw werknemers te ondersteunen. Door middel van groepscoaching, individuele begeleiding en gerichte workshops leren deelnemers hoe zij stress kunnen beheersen, hun emotionele intelligentie kunnen versterken en gezondere gewoonten kunnen ontwikkelen.

Met ons programma kunnen uw werknemers niet alleen beter omgaan met de dagelijkse uitdagingen, maar ook hun productiviteit en werkplezier verhogen. Samen bouwen we aan een gezonde, veerkrachtige en vitale werkomgeving. Ontdek hoe ons Veerkracht- en Vitaliteitsprogramma uw bedrijf kan helpen gedijen.

Hoe ziet het programma eruit?

Analyse van huidige situatie

Ons programma begint met de Veerkracht en Vitaliteitscheck. Een wetenschappelijk gevalideerd vragenlijstonderzoek om stress, veerkracht en burn-outklachten onder werknemers te meten. Op basis van de analyse stellen we doelstellingen op en passen we het programma aan de specifieke behoeften van de deelnemers aan.

Groepscoaching

De groepscoaching bestaat uit acht sessies:

  1. Eerste Hulp Bij Chronische Stress: Deelnemers leren chronische stress te herkennen en aan te pakken.
  2. Heroverweeg Je Stress: We bespreken de voordelen van stress en ontwikkelen een positieve mindset.
  3. Slaapoptimalisatie: Technieken om de kwaliteit van slaap te verbeteren.
  4. EQ Ontwikkelen: Het verhogen van emotionele intelligentie en bevorderen van ontspanning.
  5. Veerkrachtvoeding: Voedingsadvies om de veerkracht te vergroten en stress de baas te blijven.
  6. Vind Stilte In Een Luide Wereld: Meditatietechnieken voor concentratie en ontspanning.
  7. Survivaltechnieken op het Kantoor: Het voorkomen van fysieke klachten en verbeteren van productiviteit.
  8. Bewegen Is Het Medicijn: Bewegen op een manier die stress verlaagt en je veerkracht verhoogt.

 

Individuele begeleiding

De groepssessies informeren, inspireren en motiveren werknemers. Tijdens wekelijkse indviduele sessies van 30 minuten krijgen werknemers handvatten en gerichte ondersteuning om het beste uit zichzelf te kunnen halen. Door de persoonlijke begeleiding voelen werknemers zich meer betrokken bij het programma, wat de kans op duurzame gedragsverandering vergroot. Bewegen en trainen zijn uitstekende manieren om met onaangename stress om te gaan. De individuele sessie kunnen hier naar behoefte mee worden gevuld. Denk hierbij aan laagdrempelige vormen van krachtraining, yin yoga en (kick)boksen.

Implementatie

De implementatie van het programma begint met een introductiesessie om medewerkers te informeren. We beginnen met een groepje enthousiaste werknemers. Deze medewerkers kunnen anderen motiveren door hun positieve ervaringen en merkbare voordelen te delen. 

Heeft u een lege ruimte ter beschikking? Dan is er ruimte voor coaching, training en beweging. Materialen voor beweging en training worden hiervoor door Gemakkelijk Gezonder ter beschikking gesteld. We evalueren en passen het programma regelmatig aan op basis van feedback.

Na de uitvoer van het Veerkracht- en Vitaliteitsprogramma bij jullie team, bieden wij een vervolgprogramma aan om de positieve veranderingen verder te verankeren en de veerkracht en vitaliteit van jullie medewerkers blijvend te versterken.

"Onderzoek van Harvard heeft aangetoond dat voor elke euro die wordt geïnvesteerd in welzijnsprogramma's voor werknemers, de kosten door verminderd ziekteverzuim gemiddeld met €2,73 afnemen.”
Baicker, K., Cutler, D. M., & Song, Z. (2010). Workplace wellness programs can generate savings. Health Affairs, 29(2), 304-311. 

Investering

De investering voor groepscoaching bedraagt €300,- per sessie, deze vinden bij voorkeur elke 2-3 weken plaats. Individuele coaching kost €70,- per uur voor wekelijkse sessies van 30 minuten. Voor een groep van 10 personen is de maandelijkse investering tussen €1800 en €2000. Het programma duurt ongeveer 6 maanden. De investering voor een programma van 6 maanden voor 10 personen bedraagt 7-10% van de kosten van één burn-out. De prijzen zijn exclusief btw.

 

Financiering van het Veerkracht- en Vitaliteitsprogramma

Het financieren van ons Veerkracht- en Vitaliteitsprogramma kan eenvoudig met behulp van het opleidingsbudget en de Werkkostenregeling (WKR).

Opleidingsbudget: Bedrijven stellen jaarlijks een bedrag beschikbaar voor de scholing en ontwikkeling van hun medewerkers. Dit budget varieert afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de specifieke beleidsregels die van toepassing zijn. Door het opleidingsbudget te gebruiken, investeert u in de groei en het welzijn van uw medewerkers, wat leidt tot hogere productiviteit en minder verzuim.

Werkkostenregeling (WKR): Met de WKR kunnen werkgevers onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers geven. Werkgevers kunnen tot 1,7% van het totale fiscale loon gebruiken voor deze onbelaste vergoedingen en verstrekkingen (vrije ruimte). Het inzetten van de WKR voor ons programma is een slimme keuze omdat het fiscale voordelen biedt en bijdraagt aan een gezonde en veerkrachtige werkomgeving.

Door gebruik te maken van het opleidingsbudget en de WKR, kunt u de kosten van ons programma aanzienlijk verlagen en tegelijkertijd investeren in het welzijn en de ontwikkeling van uw medewerkers. Dit is niet alleen financieel voordelig, maar bevordert ook de duurzame inzetbaarheid en tevredenheid van uw team.

Gratis en Vrijblijvend Proefprogramma

groepstraining

Groepstraining Eerste Hulp Bij Chronische Stress

Deelnemers leren chronische stress te herkennen en aan te pakken.

coaching icoon

10 sessies één-op-een coaching

Deelnemers krijgen handvatten en gerichte ondersteuning om het beste uit zichzelf te kunnen halen.

Veerkracht en Vitaliteitscheck icoon

Veerkracht en Vitaliteitscheck

Een wetenschappelijk gevalideerd onderzoek om stress, veerkracht en burn-outklachten onder uw werknemers te meten.

Samen met partner High Five Health Promotion bevorderen we veerkracht bij de beste bedrijven.